UŽAS KOD BISTRE: Obitelj je od 2017. pratio Centar za socijalnu skrb Krapina

“Nije bilo naznaka da bi mogla nauditi sinu, odavala je dojam brižne majke, naručila ga je i kod logopeda”

Objavljeno: 06.04.2022. zagorjeinternational

Slučaj obitelji iz Donje Bistre koji je potresao javnost u ponedjeljak popodne, kada je izašla vijest o majci (30) koja je nožem ubila sina (5), a potom počinila samoubojstvo, kako neslužbeno doznaje 24 sata, bila je u praćenju Centra za socijalnu skrb Krapina.

Slučaj je od strane spomenutog Centra praćen od 2017. godine,  to je bilo u vrijeme kada su doselili na njihovo područje, a u sustavu su bili zbog lošijeg imovinskog statusa. Centar je znao obitelji odobriti jednokratnu novčanu pomoć, a praksa je, kako kažu upućeni, da se obitelj nastavi pratiti savjetodavno i povremenim terenskim izvdiima i nakon isplate.

-Ti izvidi uglavnom su se odnosili na utvrđivanje živi li obitelj u prikladnim stambenim i materijalnim uvjetima za malo dijete, a s praćenjem su nastavili i nakon što su odselili s njihova područja. Tako su u dva navrata na traženje nadležnog Centra za socijalnu skrb Krapina stručni radnici iz Zaprešića terenski obišli obitelj u 2019. i 2021. godine – piše 24 sata i dodaje:

-Nije bilo nikakvih znakova, neslužbeno doznajemo, zlostavljanja ni zanemarivanja djeteta, kao ni prijava za nasilje u obitelji. Zapravo, socijalne radnice imale su dojam da obitelj dobro funkcionira, da je majka brižna i posvećena djetetu, a i ona je dobro surađivala s djelatnicima centra te je s njima često i telefonski bila u kontaktu, posljednji put navodno u veljači ove godine. Iskazivala im je planove za sebe i dijete, kao i da je sina naručila kod logopeda jer je primijetila određene poteškoće u govoru. Sama činjenica da se obitelj često selila i mijenjala mjesto boravka, kao i da nisu stalno zaposleni, odnosno nemaju redovita primanja nisu ukazivala na neki dublji problem. Dijete je bilo uredno pedijatrijski praćeno – piše u nastavku.

Djelatnici centra nisu imali saznanja da bi majka imala ikakve psihičke tegobe ili postavljenu dijagnozu koja bi zahtijevala psihijatrijsko liječenje ili tretman.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba