Zagorska policija najavila novu akciju:

Od ponedjeljka kreće pojačani nadzor korištenja sigurnosnog pojasa – evo na što će se posebno paziti

Objavljeno: 03.04.2022. zagorjeinternational

Kako nekorištenje sigurnosnog pojasa i nepravilan prijevoz djece u vozilima pridonosi stradavanju osoba u prometnim nesrećama, u cilju smanjenja stradavanja osoba u prometnim nesrećama te daljnjeg poboljšanja stanja sigurnosti, na području Policijske uprave krapinsko-zagorske od 4. do 10. travnja provodit će se pojačani nadzor korištenja sigurnosnog pojasa.

Tijekom provedbe pojačanog nadzora, policijski službenici će vršiti nadzor korištenja sigurnosnih pojaseva od strane vozača, ali i putnika na prednjim i stražnjim sjedalima. Posebna pozornost biti će posvećena pravilnom prijevozu djece u vozilima.

Iz PU KZŽ podsjećaju da su sve osobe u motornom vozilu (vozač, suvozač i svi putnici) dužni za vrijeme vožnje koristiti postojeće sigurnosne pojaseve. Napominju i da se djeca niža od 150 centimetara u vozilima ne smiju prevoziti ukoliko nisu smještena u posebnoj sigurnosnoj sjedalici/postolju koji trebaju biti pričvršćeni u vozilu sukladno uputi proizvođača. Djeca u sigurnosnim sjedalicama/postolju trebaju biti vezana sigurnosnim pojasom sjedalice ili vozila.

Tijekom provedbe pojačanog nadzora korištenja sigurnosnog pojasa, policijski službenici sankcionirati će i sva druga kršenja prometnih propisa.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba