SPOJNA CESTA ZABOK - KRAPINA: Završena 4,8 kilometara duga dionica od Svetog Križa Začretja do Velike Vesi

Kroz mjesec dana vozit ćemo se gotovo punom dužinom brze ceste, u izradi i dokumentacija za spoj do krapinske Poslovne zone

Objavljeno: 29.03.2022.

Na spojnoj cesti između Zaboka i Krapine konačno je završena druga faza radova. Radi se o dionici od Svetog Križa Začretja do Velike Vesi ukupne duljine od 4,8 kilometara. Dokumentacija za treću fazu dionice od Lepajca do naplatnih kućica u Krapini na ˝Zagorskoj magistrali˝ je gotova, a u tijeku je i izrada dokumentacije za zadnju fazu kroz gospodarsku zonu sa spojem do Poduzetničkog inkubatora. Potvrdio nam je to krapinski gradonačelnik Zoran Gregurović.

– Kada je izgrađena autocesta, obzirom da nije bilo alternativnog pravca, ona cesta koja ide od Zaboka prema Krapini, Lepajcima i Velikoj Vesi bila je pretvorena u državnu cestu i naravno da će se izgradnjom spojne ceste promet rasteretiti i smanjiti što će značajno utjecati na sigurnost prometa kroz naselja, s obzirom na to da znamo da su na cijelom tom pravcu stambeni objekti – rekao je Gregurović.

Prema informacijama iz Hrvatskih cesta, ove godine trebao bi se raspisati i natječaj za nastavak izgradnje o čemu ovisi sklapanje ugovora nakon čega se očekuje početak daljnjih radova prema Krapini.

Glasnogovornica Hrvatskih cesta Tamara Pajić kazala je kako ugovorena vrijednost radova iznosi 64,2 milijuna kuna bez uključenog PDV-a, a radovi su izvedeni po ugovorenom roku koji je, nakon produljenja početnog, bio do 15. ožujka.- Radovi su izvedeni unutar dogovorenog roka i sada se još čeka tehnički pregled, uporabna dozvola, a onda i puštanje same dionice u promet kroz mjesec dana – otkrila je Pajić.

Također, dodala je kako je početak nabave za treću fazu radova predviđen u četvrtom kvartalu ove godine, a u trećoj fazi će se izgraditi dionica spomenute ceste Zabok – Krapina od mjesta Velika Ves do Krapine, u duljini od 2,36 kilometara.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba