Podijelila je i Victoria Beckham

SNIMLJENA KOD VUKOVARA: Ova fotografija postala je globalni hit – autor otkriva kako je nastala

Objavljeno: 13.03.2022. zagorjeinternational

Fotografija žutog polja i plavog neba koje se nalazi iznad njega proširila se društvenim mrežama u posljednjih desetak dana jer boje nevjerojatno podsjećaju na boje ukrajinske zastave. A kako je fotografija nastala?

– Fotografiju sam snimio još prošle godine u okolici Vukovara. Profesionalni sam fotograf i nikamo ne idem bez opreme, pa često zastanem kad vidim neki lijepi kadar i fotografiram. Tako mi je privuklo pažnju i ovo polje uljane repice. Kada je započeo rat u Ukrajini i kad sam vidio sve te ljude sa zastavama kako se ponosno opiru, odmah sam se sjetio tog polja i plavog neba, pa sam je objavio na svom Instagram profilu – ispričao je autor Darko Kešnjer i dodao kako je Vukovar prošao sličnu sudbinu kao Ukrajina, zbog čega mu je ta fotografija još važnija.

– Mnogi ljudi su me pitali da je podijele na svojim društvenim mrežama i svima sam dopustio podjelu – nadam se da će pomoći senzibilizirati ljude prema patnji koju prolazi narod u Ukrajini. Drago mi je da ju je podijelila i Victoria Beckham, jer ako to dovede do toga da se pomogne jednom djetetu, ženi ili muškarcu u Ukrajini, ja ću biti zadovoljan – rekao je za Index.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba