Evo i u kojim uvjetima

Velike promijene oko COVID potvrda u Hrvatskoj – od sada ih moguće dobiti i BAT testom

Objavljeno: 10.03.2022. zagorjeinternational

Agencija za komercijalnu djelatnost (AKD) danas je priopćila da je u Hrvatskoj od danas moguće izdavanje EU digitalnih COVID potvrda o preboljenju na temelju brzog antigenskog testa, piše Večernji list

Pritom, rečeno je kako brzo antigensko testiranje (BAT) mora biti obavljeno u ovlaštenim laboratorijima, testom koji se nalazi na EU listi pouzdanih brzih antigenskih testova, a potvrdu je moguće zatražiti i preuzeti 11. dan od prvog pozitivnog testa. Takve će potvrde građanima vrijediti 180 dana od dana testiranja. 

U priopćenju je navedeno i da je za ranije evidentirane rezultate nalaza moguće retrogradno preuzeti potvrdu o preboljenju, u slučaju da pozitivan nalaz brzog antigenskog testiranja nije stariji od 1. listopada 2021. godine.  

Agencija za komercijalnu djelatnost ujedno je podsjetila da je Europska komisija 22. veljače donijela odluku koja omogućuje državama članicama izdavanje digitalne COVID potvrde o preboljenju na temelju brzih antigenskih testova, ali su se iste do sada mogle izdavati samo temeljem PCR testa. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba