Zagorski mladi plivači ovog su vikenda plivali na “HPS HEP Mitingu 2022”

Olimpovci kući donijeli 10 medalja, od čega šest zlatnih – pet ih je osvojila ponovo odlična Jana Pavalić

Objavljeno: 07.03.2022. zagorjeinternational

Ovog je vikenda na velikom 50-metarskom bazenu ”BK Svetice” u Zagrebu održan međunarodni “HPS HEP Miting 2022” kao prvo ovogodišnje natjecanje na velikom bazenu kod nas za isplivavnje normi za Europsko prvenstvo i Europsko juniorsko prvenstvo.

Nastupilo je ukupno 430 plivačica i plivača iz Austrije, Slovenije, Mađarske, Srbije i Hrvatske, a natjecanje je bilo dvodnevno, koncipirano na način da su se ujutro plivale kvalifikacije u 16 disciplina, a poslijepodne su se plivala “A” i “B” finala. 

Ponovno odlični rezultati

Medalje su podijeljene u ženskoj i muškoj konkurenciji i to u dvije dobne skupine, seniori/ke i juniori/ke. 

Na natjecanju su sudjelovali i članovi PK “Olimp” iz Zaboka koji su na ”BK Svetice” stigli u pratnji svojih trenera Ivice Androića i Lare Očić, a nastupile su četiri “olimpovke” i osam “olimpovaca”, i to Jana Pavalić, Vanja Bartol, Emma Horvat, Hana Blažević, Vili Sivec, Petar Pavalić, Patrik Erceg, Lovro Gorupić, Leon Novak, Ivan Fučkar, Enio Horvat i Niki Horvat. 

Plivali su u devet “A” i sedam “B” finala i u iznimno jakoj konkurenciji osvojili 10 medalja, od čega šest zlatnih, tri srebrne i jednu brončanu. 

Mlađa juniorka Jana Pavalić tri je puta bila u “A” finalima, nastupila je u disciplinama 50, 100 i 200 metara slobodno te 50 metara leptir i osvojila je ukupno šest medalja, od čega pet zlatnih i jednu srebrnu.

Junior Petar Pavalić nastupio je u disciplinama 50, 100 i 200 metara leđno te 50 metara leptir, izborio je nastupe u tri “A” i jednom “B” finalu, te osvojio jednu zlatnu i dvije srebrne medalje.

Vili Sivec, senior, otplivao je 50 i 100 metara leptir, te 50 i 100 metara slobodno. Također, izborio je tri nastupa u “A” finalima i pritom osvojio jednu broncu, dok je junior Patrik Erceg izborio tri nastupa u “B” finalima.i pritom ostvario jedno osmo mjesto (50 metara leptir) i dva deveta mjesta (50 metara slobodno i 100 metara leptir) u juniorskoj konkurenciji. 

Nova natjecanja 

Mlađa juiroka Emma Horvat otplivala je dvije utrke u “B” finalima u disciplinama 100 i 200 metara leptir, te izborila šesto i deveto mjesto u juniorskoj konkurenciji, a mlađa juniorka Hana Blažević otplivala je jedno “B” finale u disciplini 200 metara leptir i osvojila deveto mjesto u svojoj konkurenciji.                                                                                       

“Olimpovci” će za dva tjedna putovati u Rijeku na međunarodni miting ”Victoria – Primorje”, treći “Grand Prix” Hrvatskog plivačkog saveza ove sezone.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba