POMOĆ UKRAJINSKIM IZBJEGLICAMA: DVD Kumrovec sinoć sudjelovao u humanitarnoj akciji, uključite se i vi

Kumrovec i Istra zajedno za Ukrajinu

Objavljeno: 01.03.2022. zagorjeinternational

Vatrogasci DVD-a Kumrovec jučer su sudjelovali u humanitarnoj akciji spašavanja majke i troje djece iz ratom pogođenog područja te još jednom dokazali odličnu organizaciju i osposobljenost svog kadra.
Sve je počelo jučer kada je na putu između Češke i Austrije, osoba koja je krenula po svoju djecu na ukrajinsku granicu, ostala u kvaru s automobilom. Organizacija prijevoza bila je jedino rješenje kako bi izbjeglice stigle u Istru, gdje ih čeka privatan smještaj.

– Uspio se organizirati prijevoz automobila (VW Touareg) do Hrvatske zahvaljujući prijevozniku iz Krapine. DVD Kumrovec zaprimio je poziv za organizaciju pomoći. Hitno se tražio kombi osam plus jedan za odlazak po obitelj na mjesto kvara. DVD Kumrovec se odazvao akciji sa kombi vozilom i dvoje vatrogasca – objasnili su iz DVD-a Kumrovec i dodali kako su u Kumrovec došli vatrogasci iz DVD-a Marčan i preveli obitelj do Istre.

Inače, Udruga ‘Istra pomaže’, koja je cijelu akciju pokrenula, prikuplja sredstva za razruženi grad Kharkiv odakle je stigla poruka o nužnosti nabavke najvažnijih potrebitih stvari.

– Veliko hvala CK Pula, DVD-u Marčana i DVD-u Kumrovec za organizirani prijevoz obitelji, načelniku Kumrovca koji je osigurao okrijepu za obitelj po dolasku u Kumrovec i Matiji koji će prevesti auto do Krapine – zahvalili su iz Udruge.

– Sve što se prikupi šaljemo gore. Ono što je najbitnije su sredstva za zaustavljanje krvarenja, zavoji, flasteri, protuupalni lijekovi, lijekovi za snižavanje temperature, higijena za žene ( ulošci, tamponi…), higijena općenito, pelene svih veličina, konzervirana hrana, zaštitne kacige, pancirke, kutije prve pomoći i sve ostalo čega se možete sjetiti, a da je vezano uz saniranje rana ili preživljavanje – poručuju iz Udruge.

– Šaljite nam kontakte firmi koje bi pomogle da im se obratimo i službenim putem, tražite od svojih lokalnih čelnika da nam ustupe privremeno neki prostor za prikupljanje donacija i javljajte nam za smještaj. Istra je stala uz Ukrajinu. Svi njeni stanovnici uključujući i Ruse. Ne osuđujte nikoga već pružite ruku svakome. Rat nisu započeli Rusi već njihovi vođe. Udruga ‘Istra Pomaže’ otvorena je za suradnju sa svim udrugama i ne pitamo za nacionalnost, vjeru ili boju – kažu iz Udruge.
Sve informacije o donacijama i načinima pomoći pronađite na službenim stranicama Udruge.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba