IZBILA DVA POŽARA U ROKU SAT VREMENA: DVD Pregrada izašao na teren u roku četiri minute

˝Ekspresnom reakcijom vatrogasaca spriječena je velika materijalna šteta˝

Objavljeno: 01.03.2022. zagorjeinternational

Ponedjeljak je bio sve, samo ne lak, za operativce DVD-a Pregrada. Naime, tijekom popodneva došlo je do dva požara, od kojih je jedan izbio na otvorenom prostoru, a drugi u dimnjaku.

Do prvo spomenutog požara došlo je u 14.41 sati kada je zaprimljena dojava o požaru otvorenog prostora u Benkovom. Vatrogasci su intervenirali jednim navalnim vozilom i autocisternom s ukupno devet vatrogasaca u 14.45 sati te nekoliko minuta kasnije i kombi vozilo sa šest vatrogasaca dok još šest vatrogasaca ostaje u spremištu u pripravnosti. 

– Dolaskom na mjesto intervencije pridružujemo se kolegama iz DVD-a Benkovo te zajedničkim snagama vrlo brzo lokaliziramo požar. Nakon detaljnog gašenja vršimo pospremu, a s nama su na intervenciji sudjelovali policijski službenici. Na putu prema spremištu upućeni smo na novu intervenciju – kazali su iz pregradskog DVD-a.

– U 15:43 sati za vrijeme povratka s prve intervencije VOC nas putem radio veze obavještava o požaru dimnjaka u Vinagorskoj ulici u Pregradi. Gasni vlak DVD-a Pregrada na mjesto intervencije stiže u 15.46 sati. Odmah pristupamo gašenju dimnjaka aparatom za početno gašenje, te gasimo početni požar krovišta brzonavalnim vitlom. Ekspresnom reakcijom vatrogasaca spriječena je velika materijalna šteta – izvijestili su iz DVD-a Pregrada i dodali kako su se u spremište vratili u 16.30 sati.

Također, dodaju kako su u intervencijama sudjelovali i dobrovoljci kojima se zahvaljuju na odazivu i požrtvovnosti.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba