Ove subote održan tradicionalni miting Zagrebačkog plivačkog kluba

“Olimpovcima” 15 pojedinačnih i četiri štafetne medalje, Jana Pavalić najbolja među mlađim juniorkama

Objavljeno: 28.02.2022. zagorjeinternational

Ove je subote na 50-metarskom zatvorenom bazenu “Utrina” u Zagrebu održan tradicionalni miting Zagrebačkog plivačkog kluba u organizaciji Zagrebačkog plivačkog saveza i plivačkog kluba ZPK. 

Na Mitingu je nastupilo preko 300 plivačica i plivača iz 24 hrvatska, ali i iz slovenskih klubova, a natjecanje je bilo podijeljeno dva dijela, u 16 pojedinačnih i tri štafetne discipline. Medalje su se dijelile u ženskoj i muškoj konkurenciji u tri dobne skupine: seniori/ke, juniori/ke i mlađi/e juniori/ke. 

Nastupili su i plivači iz zabočkog kluba “Olimp”, a s trenerom Ivicom Androićem na miting su otputovali Mihaela Kramarić, Jana Pavalić, Vanja Bartol, Emma Horvat, Hana Blažević, Nikola Iveković, Vili Sivec, Petar Pavalić, Patrik Erceg, Lovro Gorupić, Leon Novak, Ivan Fučkar, Niki Horvat i Enio Horvat, a osvojili su ukupno 15 pojedinačnih i četiri štafetne medalje.

Najbolja “olimpovka” bila je mlađa juniorka Jana Pavalić koja je osvojila četiri zlata u disciplinama 50 i 100 metara slobodno, 50 metara leptir i 100 metara leđno. Isto tako, Pavalić je isplivala najbolji rezultat u kategoriji mlađih juniorki. 

Odličan je bio i junior Peter Pavalić, također s ukupno osvojene četiri medalje, a dobio je dva zlata (50 metara slobodno i 100 metara leđno) i dva srebra (50 i 100 metara leđno). Dvije medalje, brončanu i zlatnu, dobio je senior Vili Sivec u disciplinama 50 i 200 metara leptir. Dvije medalje osvojili su još i mlađa juniorka Emma Horvat koja je kući ponijela srebro i zlato u disciplinama 100 i 200 metara leptir, te Patrik Erceg, junior, koji je nastupio u disciplinama 50 i 100 metara leptir i osvojio drugo i treće mjesto. Brončanu je medalju kući ponio i mlađi junior Leon Novak u disciplini 50 metara slobodno. 

Na samom kraju mitinga se plivala štafeta 4×50 mješovito (juniori) u kojoj su Petar Pavalić, Patrik Erceg, Jana Pavalić i Vanja Bartol osvojili drugo mjesto. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba