Odlučeno na izvanrednoj izbornoj skupštini

Vitomir Slavko Zamuda izabran za novog predsjednika Ogranka Matice hrvatske Klanjec

Objavljeno: 21.02.2022. zagorjeinternational

Vitomir Slavko Zamuda novi je predsjednik Ogranka Matice hrvatske u Klanjcu. Odlučeno je tako na izvanrednoj izbornoj skupštini održanoj u četvrtak, nakon iznenadne smrti dosadašnjeg predsjednika Nikole Benkovića. 

Izborom Zamude za predsjednika, ostalo je upražnjeno mjesto u Predsjedništvu Ogranka na koje je izabrana Pavica Iveković iz Tuhlja, a za predstavnicu Ogranka u Skupštini Matice Hrvatske u Zagrebu izabrana je Diana Greblički-Miculinić. 

– Zahvaljujem na povjerenju koje ste mi ukazali, radit ću na realizaciji programa kojeg smo na Predsjedništvu usvojili. Vjerujem da ćete i vi svi skupa biti aktivni i dobri suradnici, podržati programe koje smo započeli provoditi, ali i svojim prijedlozima tijekom godine naš rad obogatiti novim idejama i programima – rekao je u obraćanju novoizabrani predsjednik Zamuda. 

Skupština je otvorena minutom šutnje za nedavno preminulog bivšeg predsjednika, a potpredsjednik Ogranka Marijan Pleško pročitao je i pismo sućuti  predsjednika Matice hrvatske Mire Gavrana.

Inače, Skupština je zbog epidemioloških mjera održana kombiniranim modelom, odnosno, jedan dio članova je prisustvovao uživo u Velikoj dvorani Grada Klanjca, a desetero članova se o dnevnom redu očitovalo elektroničkom poštom. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba