Ovog vikenda preventivno-represivna akcija zagorske policije

Posebno će se kontrolirati nepropisno korištenje sigurnosnog pojasa tijekom vožnje i vožnja pod utjecajem alkohola i/ili droga  

Objavljeno: 19.02.2022. zagorjeinternational

Zbog sprječavanja stradavanja osoba u prometnim nesrećama, posebice tijekom vikenda, policijski službenici Policijske uprave krapinsko-zagorske će od petka 18. do nedjelje 20. veljače provoditi pojačani nadzor prometa, objavili su iz Policijske uprave KZŽ.

Tijekom akcije, pojačano će se nadzirati vozači koji upravljanju vozilima pod utjecajem alkohola i/ili droga, nadzirat će se korištenje sigurnosnog pojasa i prijevoz djece u vozilima, ali će se sankcionirati i svi ostali prometni prekršaji. 

Iz policije vozače upozoravaju da prilikom vožnje budu maksimalno koncentrirani na promet koji ih okružuje, da ne koriste mobitel tijekom vožnje, da voze na dovoljnom razmaku u odnosu na vozilo koje se kreće ispred njih, da poštuju dopuštena ograničenja brzine, odnosno prilagode brzinu stanju kolnika i osobinama ceste (noć, magla, kiša, zavoj, uspon, pad kolnika i drugo), da ne ulaze u opasna pretjecanja na kratkim dijelovima cesta i na mjestima gdje preglednost nije dovoljna, odnosno na mjestima gdje je to zabranjeno, da ne izlaze na kolnik s tehnički neispravnim i neregistriranim vozilima te da se ne kreću bezrazložno pretjecajnom trakom na autocesti. 

– Vožnjom pod utjecajem alkohola ne dovodite u opasnost samo sebe, već i ostale sudionike u prometu, zbog čega za upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola niti jedan razlog ne može biti opravdan – poručili su iz policije. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba