REVITALIZACIJA GRADSKE JEZGRE: Uređen donjostubički Park obitelji Feller

Uz nove klupe, uređenje Stubičkog zdenca i pješačkih staza, u park je vraćen i kip majke s djetetom

Objavljeno: 15.02.2022.

S ciljem revitalizacije gradske jezgre i stvaranja novih sadržaja za lokalno stanovništvo, sa svrhom poboljšanja kvalitete života, ali i bolje turističke ponude s naglaskom na ekologiju, zaštitu prirode i okoliša te promocije odmora i rekreacije u prirodi, Grad Donja Stubica je tijekom protekle godine uredio Park obitelji Feller u središtu grada.
Radi se o projektu uređenja parka koji je sufinanciran od strane Lokalne akcijske grupe “Zeleni bregi” preko mjere 2.1.1. “Ulaganja u opće društvenu infrastrukturu i pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo” u iznosu od 148.250 kuna. Uređene su i zelene površine, pa ukupna vrijednost radova iznosi 356.188,75 kuna.

– Za uređenje parka smo se odlučili zbog dotrajalosti parkovne opreme i zbog činjenice da želimo urediti i staru zgradu Fellerove ljekarne, pa bi takvim uređenjem zaokružili cijeli kompleks u centru grada – kaže donjostubički gradonačelnik Nikola Gospočić.
Park je sada moderno opremljen novom urbanom opremom koja je izgrađena isključivo za ovaj park. Postavljene su nove klupe, košare za smeće te oglasne ploče, a u sredini parka napravljen je javni Stubički zdenac. Uređene su i pješačke staze, a u park je vraćen i kip majke s djetetom, koji je tamo nekad stajao i po kojem je, između ostaloga, park bio prepoznatljiv.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba