Grad Zabok objavio poziv za dodjelu priznanja u 2022. godini

ŠALJITE SVOJE PRIJEDLOGE DO VALENTINOVA: Dodjeljuju se povelja, plaketa, zahvalnica i povelja počasnom građaninu

Objavljeno: 13.02.2022.

Grad Zabok je raspisao poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu priznanja u 2022. godini. Javna priznanja Grada Zaboka su: povelja, plaketa, zahvalnica i povelja počasnom građaninu.

Povelja se dodjeljuje povodom Dana grada, 22. svibnja, a mogu je ostvariti pojedinci, javne i druge ustanove, tvrtke, jedinice lokalne samouprave u zemlji i inozemstvu, državna tijela i druge institucije za svoje zasluge i rezultate koji doprinose razvoju grada ili ako na neki drugi način trajno zaduže grad u području stvaralaštva i suradnje. Uz povelju, dodjeljuje se i novčana nagrada.

Plaketa Grada Zaboka također se dodjeljuje povodom Dana grada i to u pravilu pojedincima za posebno vrijedne rezultate koji doprinose razvoju ili ugledu grada na bilo kojem polju.
Pravo predlaganja kandidata za dodjelu povelja i plaketa imaju članovi Vijeća, gradonačelnik, radna tijela Gradskog vijeća te pravne i fizičke osobe s područja grada Zabok, a o dodjeli odlučuje Gradsko vijeće, na prijedlog gradonačelnika.

Odlukom o izmjenama i dopunama Odluke o priznanjima Grada Zaboka utvrđeno je da se dodjeljuje jedna povelja i dvije plakete.
Predlagači svoj prijedlog mogu dostaviti poštom gradonačelniku na adresu ZIVTOV trg 10 ili putem e-maila na [email protected], najkasnije do 14. veljače 2022., uz obavezno pismeno obrazloženje koje potkrepljuje rezultate i zasluge predloženog kandidata za pojedino priznanje. (mč)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba