Konstituirano Dječje gradsko vijeće

Jakov Marković novi je dječji gradonačelnik Zaboka, a Lara Vančina njegova zamjenica

Objavljeno: 02.02.2022. zagorjeinternational

U Zaboku se već tradicionalno svake dvije godine organiziraju izbori novih dječjih gradonačelnika/ca i njihovih zamjenika/ca, a posljednji izbori bili su srijedu, kada je održana i prva konstituirajuća sjednica zabočkog Dječjeg gradskog vijeća u devetom mandatu, u prostoru Gradske galerije.
Za dječjeg gradonačelnika na dvogodišnji mandat izabran je Jakov Marković, a njegova zamjenica bit će Lara Vančina. Dječji su vijećnici birali između četvero kandidata koji su na sjednici iznijeli svoje planove i programe, a ne temelju toga je vijeće i donijelo odluku.
U svojim su programima svi kandidati istaknuli važne projekte, teme i ideje koje bi oni, zajedno s ostalim vijećnicima i vijećnicama, željeli provoditi kroz djelovanje DGV-a i u suradnji s Gradom. Predložili su, između ostaloga, uređenje dječjih parkova i igrališta, edukacije djece o ovisnostima, nasilju među djecom i različitostima, više sportskih druženja za djecu te čišći grad, a da se to sve i ostvari, DND-u je potreban novi prostor.
Ovi, ali i brojni drugi prijedlozi, dodatno će se razrađivati na sljedećoj sjednici te će se dogovorno i zajedno s prijedlozima i idejama ostalih vijećnica i vijećnika, složiti u Program rada DGV-a grada Zaboka.
Predsjednica DND-a Zabok Sonja Borovčak istaknula je velika postignuća grada Zaboka u čemu, kazala je, važnu ulogu ima Dječje gradsko vijeće, koje daje inicijative, prijedloge i ideje za kvalitetniji život djece i ostvarenje njihovih potreba, dok je gradonačelnik Hanžek prisutne pozdravio sa željom da suradnja i dalje bude plodonosna i konstruktivna, s razmjenom ideja i mišljenja kao i do sada.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba