ZGRADU ČUVA INTERVENTNA: Ispred HZJZ-a u Zagrebu traje prosvjed protiv COVID mjera

“Škole su postale logori, sramite se, nemate pravo ulaziti u medicinski karton naše djece!”

Objavljeno: 01.02.2022. zagorjeinternational

Ispred zgrade Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u Zagrebu, oko 10 sati započeo je prosvjed protiv COVID mjera nad djecom, a koji je ranije najavljivan na društvenim mrežama. Osim u Zagrebu, prosvjedi se održavaju i u drugim gradovima i općinama pred zgradama općina i županija, piše Index.hr.  

Voditelj prosvjeda je Andrija Klarić, a prosvjednici, kojih se u Zagrebu skupilo stotinjak, sa sobom imaju transparente s natpisima “Dosta terora nad djecom“ i “Maske van iz škola”. Među ostalima, na prosvjed su pozivali Ivan Vilibor Sinčić te Mostov zastupnik Marin Miletić.

Također, održani su i brojni govori prosvjednika, a moguće je čuti i riječi poput “Škole su postali logori za djecu“, “Ne damo vam djecu“ i slično.

– Sramite se, profesori, koji niste ovdje da nas podržite, sebe, vašu djecu i našu djecu. Sramite se. Ovo što provodite u školama je nedopustivo, nemate pravo ulaziti u medicinski karton naše djece, niste doktor, zašto to činite, odakle vam pravo, je li vam imalo neugodno, što se desilo s vama da ste tako drveni, otupjeli? – govorila je jedna prosvjednica.

Javila se i jedna profesorica koja je bila među okupljenima.

– Ja sam Jelena, profesor tjelesnog u školi Vjenceslava Novaka u Zagrebu, došla sam kratko podržati prosvjed. Majka sam dvoje djece, apsolutno sam za necijepljenje djece, jedan sam od rijetkih profesora koji ne da djeci da nose maske. Ali moram reći da uz sve što ste kudili profesore, nisu svi takvi. Velika većina profesora u mojoj školi je na našoj strani. Lijep pozdrav, ja moram na nastavu – rekla je.

O prosvjedu koji je bio najavljen, oglasio se i HZJZ.

– (Najavljeni) protesti pred Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo u Zagrebu i drugim zavodima za javno zdravstvo u ostalim dijelovima Hrvatske samo su još jedan neartikulirani pritisak na zdravstvene djelatnike i epidemiološku struku u ovoj epidemiji COVIDA-19. Nepotpisani i nedeklarirani organizatori skupova hine skrb o djeci, brinu tobože o zaštiti njihova zdravlja, a već samim pozivom pokazuju da su im, zapravo, djeca zadnja briga i samo instrument za ostvarivanje nekih drugih, njima važnih ciljeva.Ako vam je stvarno stalo do djece, onda sa svog poziva za ovakve skupove izbacite, prije svega,ružnu riječ napisanu najvećim slovima koja je neprimjerena u javnoj komunikaciji, prije svega pred mladima. Jer oni će sutra govoriti i raditi upravo onako kako ih mi stariji učimo – napisali su iz HZJZ-a.

Zgradu Zavoda čuvaju jake policijske snage i interventna policija.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba