Novomarofski vijećnici donijeli odluke vezane uz sakupljanje komunalnog otpada na području grada

Kako bi se korisnike potaknulo na razvrstavanje otpada, određeni su kriteriji za umanjenje cijene minimalne javne usluge

Objavljeno: 01.02.2022. zagorjeinternational

Članovi Gradskog vijeća Novog Marofa na sjednici u ponedjeljak jednoglasno su donijeli odluke o dodjeli obavljanja i načinu pružanja javne usluge sakupljanja komunalnog otpada, sukladno Zakonu o gospodarenju otpadom. Javna usluga sakupljanja komunalnog otpada dodijeljena je Novokomu d.o.o.

U odluci i načinu pružanja javne usluge, utvrđeno je da cijena obvezne minimalne javne usluge za kućanstva iznosi 62,87 kuna mjesečno bez PDV-a, a za korisnika koji nije kućanstvo, 234,71 kunu bez PDV-a.
Kako bi se potaknuli korisnici da odvojeno predaju biootpad, reciklabilni otpad, glomazni otpad i opasni komunalni otpad od miješanog komunalnog otpada, čime bi se smanjila količina miješanog otpada, određeni su kriteriji za umanjenje cijene minimalne javne usluge i to popust od 25 posto na ukupnu cijenu javne usluge za korisnike kategorije ‘kućanstvo’ koji proizvode do 240 litara miješanog komunalnog otpada mjesečno te popust od 50 posto za korisnike kategorije koji nije kućanstvo, također ako proizvode do 240 litara miješanog komunalnog otpada mjesečno.

Najmanja učestalost odvoza za miješani komunalni otpad je dvaput mjesečno, za biootpad četiri puta mjesečno, za reciklabilni komunalni otpad (plastični ambalažni otpad, otpadni karton i papir, tekstil i metal) jednom mjesečno, a za glomazni otpad jednom godišnje do dva kubična metra.
Jednoglasno je donesena i odluka o imenovanju Lidije Zečević za ravnateljicu Gradske knjižnice i čitaonice Novi Marof. (ZI)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba