FOTOGALERIJA: Dirljiva ljubavna priča zagrebačkih labudova

Mužjak ne može letjeti, a njegova je partnerica s njime u dobru i zlu – zato su zajedno preseljeni na Drugo maksimirsko jezero

Objavljeno: 25.01.2022. JJ

Drugo maksimirsko jezero postalo je novi dom paru crvenokljunih labudova iz Sesvetske Selnice, objavio je na svojoj Facebook stranici Zoološki vrt grada Zagreba. Kako kažu, mužjak ne može letjeti, a njegova ga partnerica prati ‘u dobru i zlu’.

– Sudjelovali smo u preseljenju labudova jer im se jezero na kojem su živjeli, nastalo iskopom gline, zatrpava. Hvala vatrogascima Vatrogasne postrojbe Zagreb na pomoći u toj akciji. Kako bismo labudove temeljito pregledali, vikend su proveli u našem oporavilištu za divlje životinje – kažu iz ZOO-a, pa otkrivaju da je preseljenje labudova organizirano u sklopu projekta “Gradski prozori u prirodu – unaprjeđenje urbane bioraznolikosti i razvoj zelene infrastrukture (Modernizacija II)”, koji se sufinancira iz Europskog fonda za regionalni razvoj, u sklopu programa “Promicanje održivog razvoja prirodne baštine”.

Nositelj projekta je Grad Zagreb, partneri su Javna ustanova Maksimir, udruga BIOM, Hrvatski savez gluhoslijepih osoba DODIR i udruga “Vjetar u leđa”, a suradnik je Ustanova Zoološki vrt grada Zagreba.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba