FOTO: Požar u Bregima Kostelskim

Zapalio se gospodarski objekt, članovi pregradskog DVD-a spašavali životinje

Objavljeno: 25.01.2022. JJ

Članovi DVD-a Pregrada u ponedjeljak su zaprimili dojavu o požaru gospodarskog objekta u Bregima Kostelskim. U 13.36 sati izašli su na teren s navalnim vozilom i autocisternom s ukupno osam vatrogasaca, a dolaskom na mjesto intervencije, zatekli su požar gospodarskog objekta u razbuktaloj fazi. Isključili su dovod električne energije te paralelno počeli s gašenjem požara objekta i spašavanjem životinja. Nakon lokalizacije požara, pridružila im se Zagorska javna vatrogasna postrojba s tri vatrogasca te kombi DVD-a Pregrada s još pet vatrogasaca, pa su se, kažu, formirali u tri skupine te izvršili postepeno dogašivanje i raskapanje zgarišta. Na intervenciji je utrošeno oko 20.000 litara vode, a vatrogasci su se u spremište vratili u 18 sati.

– Sam tijek intervencije otežavala je smrznuta cesta, brdovit teren i stabla koja su posađena tik uz prometnicu. Apeliramo na sve sugrađane da očiste prilazne puteve svojem dvorištima jer su vatrogasna vozila velikih dimenzija – poručuju iz DVD-a Pregrada.

O požaru je izvijestila i Policijska uprava krapinsko – zagorska.

– U ponedjeljak oko 12.30 sati došlo je do požara gospodarskog objekta u Bregima Kostelskim, koji je u vlasništvu 66-godišnjeg hrvatskog državljanina. Do požara je došlo uslijed neispravnih električnih instalacija na traktoru, što je utvrđeno obavljenim očevidom u suradnji s inspektorom za zaštitu od požara. Požar se s traktora proširio na gospodarski objekt. U potpunosti je izgorjela drvena građa, krovna konstrukcija gospodarskog objekta, traktor i kosilica. Požar su ugasili pripadnici DVD-a Pregrada i ZJVP-a Zabok. Nastala je materijalna šteta te nema ozlijeđenih osoba – kažu iz policije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba