Muzej grada Pregrade najavio zanimljiv program u sklopu Noći muzeja

Nakon predavanja, slijedi uspon Lenartovim stubama do Vrha Pregradskih, gdje ćete uz pomoć teleskopa moći promatrati noćno nebo

Objavljeno: 24.01.2022. zagorjeinternational

Muzej grada Pregrade obilježit će ovog petka Noć muzeja nizom zanimljivih i atraktivnih događanja, uz pridržavanje epidemioloških mjera. Podsjetimo, riječ je o najvećoj muzejskoj manifestaciji u Hrvatskoj koju već 17. godinu organizira Hrvatsko muzejsko društvo. Tema ovogodišnje manifestacije glasi ˝Između stvarnog i digitalnog˝.

Program će započeti u 18 sati u Galeriji Muzeja, putopisnim predavanjem pod nazivom “Iza Mjesečevih planina” poznatog zagorskog književnika Hrvoje Ivančića.

Nakon virtualnog putovanja u Afriku, u 20 sati uslijedit će popularno – znanstveno predavanje pod nazivom “Astronomija: osnove orijentacije među zvijezdama”, koje će održati varaždinski planinar i biospeleolog Dubravko Šincek.

U 20.45 sati mladi grada Pregrade ukratko će predstaviti projekt “Zvjezdane staze”, a zatim je u 21 sat na redu zajednički odlazak Lenartovim stubama do Vrha Pregradskih, gdje će svi zainteresirani uz pomoć teleskopa koji je nedavno postavljen, moći promatrati noćno nebo.

Svi zainteresirani tijekom trajanja manifestacije mogu besplatno posjetiti stalni postav muzeja (Numizmatička zbirka, Zbirka rudarstva i geologije, Ljekarnička zbirka Thierry) u vremenu od 18 do 22 sata.

Ulaz na sva događanja i u zbirke stalnog postava muzeja besplatan je za sve posjetitelje. Maksimalan broj osoba koje se istovremeno mogu nalaziti u zgradi je 100, a ulaz u Muzej moguć je isključivo uz predočenje valjane COVID digitalne potvrde za starije od 16 godina i uz obavezno nošenje zaštitnih maski. Sudjelovanje u događanjima u Galeriji Muzeja moguće je uz prethodnu rezervaciju sjedećih mjesta do ispunjavanja kapaciteta. Svi zainteresirani mogu se za rezervaciju sjedećih mjesta na događanjima u Galeriji Muzeja obratiti Muzeju grada Pregrade na broj telefona 049/376-122 ili putem e-pošte na adresu: [email protected]

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba