OTPRIJE POZNAT POLICIJI: Vozač (32) je uhićen, pa dobio 35 dana 'hlađenja' u zatvoru i 1500 kuna kazne

ZNOŽ: Pijan, s 2,42 promila i bez položenog vozačkog prešao na suprotnu stranu ceste i izazvao frontalni sudar

Objavljeno: 24.01.2022. zagorjeinternational

I proteklog je vikenda, na području koje sigurnosno pokriva PU krapinsko-zagorska, proveden pojačani nadzor u prometu, tijekom kojeg je utvrđeno ukupno 87 prekršaja.

Od toga je bilo 11 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 18 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, osam prekršaja nekorištenja sigurnosnih pojaseva u vozilima, tri prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje i 47 ostalih prekršaja u prometu.

Najveća brzina kretanja vozila od 127 km/h zabilježena je u Krapini na D1, na dijelu ceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 70 km/h, dok je najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu od 2,42 promila utvrđena u Znožu, gdje je u subotu oko 18 sati došlo do prometne nesreće s materijalnom štetom. Do nesreće je došlo jer je 32-godišnji alkoholizirani vozač bez položenog vozačkog ispita uslijed neprilagođene brzine autom prešao na suprotnu stranu kolnika i udario u vozilo koje je nailazilo.

Vozač (32), za kojeg je utvrđeno da je već i prije pravomoćno kažnjavan za prometne prekršaje, uhićen je te je uz optužni prijedlog doveden na Općinski sud u Zlataru, gdje mu je izrečena kazna zatvora u trajanju od 35 dana, novčana kazna od 1500 kuna i zabrana upravljanja motornim vozilima “B” kategorije u trajanju od 12 mjeseci. (ab)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba