Propao restoran saborskog zastupnika Davora Dretara

Zaključen stečaj nad tvrtkom “Vruča čuča”, s preko 257 tisuća kuna duga

Objavljeno: 19.01.2022. zagorjeinternational

Trgovački je sud u Zagrebu zaključio stečaj nad tvrtkom “Vruča čuča“ saborskog zastupnika Domovinskog pokreta i nekadašnjeg televizijskog voditelja Davora Dretara, a nakon pravomoćnosti rješenja, tvrtka s nešto više od 250.000 kuna duga, obrisat će se iz sudskog registra, piše Index.hr.

Riječ je o restoranu brze hrane na zagrebačkoj Savici kojeg je Dretar vodio sa suprugom prije nego je restoran “privremeno“ zatvoren u lipnju 2020. godine zbog Dretarovog odlaska u politiku.

Ovo je sudsko rješenje uslijedilo nakon lani objavljenog oglasa kojim se pozivalo vjerovnike “Vruče čuče“ da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečaja s dugom od 257.654 kune, ali i zastupnike tog dužnika da u zakonski predviđenom roku predaju popis imovine i obveza.

S obzirom na to da se vjerovnici i zastupnici nisu odazvali u traženo vrijeme, sud je utvrdio da dužnik nije sposoban za plaćanje i iz tog je razloga istovremeno otvorio i zaključio stečaj.

Inače, “Vruča čuča“ je kao j.d.o.o. osnovana u studenome 2019. godine, s početnim kapitalom od 10 kuna, a imala je preko 60 navedenih djelatnosti, među kojima su pripremanje i usluživanje jela, pića i napitaka te pružanje smještaja, a kao jedini osnivač i direktor je u sudskom registru naveden upravo Davor Dretar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba