Iz HZJZ-a kažu da se narednih tjedana može očekivati i porast broja oboljelih

U RH do sada potvrđeno 270 slučajeva gripe

Objavljeno: 19.01.2022. zagorjeinternational

Iz referentnog laboratorija Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo potvrđeno je da je ove sezone dosad u Hrvatskoj zabilježeno 270 slučajeva gripe, od čega je u 260 uzoraka potvrđen virus gripe tipa “A“, dok se u preostalih 10 uzoraka radi o tipu “B“, piše Radio Zlatar.

Što se tiče subtipiziranih uzoraka gripe tipa “A“, prevladava virus “A/H3N2“ koji je pronađen u 221 uzorku, dok je podtip “A/H1N1“ nađen u njih šest.

U odnosu na prošlu sezonu, kada nije bio zabilježen niti jedan laboratorijski potvrđen slučaj, virus gripe u ovoj sezoni cirkulira, stoga se narednih tjedana može očekivati i porast broja oboljelih, rekli su iz HZJZ-a.

Isto tako, ove je godine nabavljeno 600.000 doza cjepiva za osobe s povećanim rizikom od teških oblika gripe i njezinih komplikacija, a s obzirom na to da se cijepljenje provodi tijekom cijele sezone, trenutno nema dostupnih podataka o broju cijepljenih osoba.

Najnovije po kategorijama

˝Kada se sjetim kako smo igrali nogomet zajedno teško je, a ovo je naš mali doprinos da se prisjetimo svega što je dao za nogomet, našem klubu i što je kao čovjek dao svima nama˝

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter