U sufinanciranje će se uključiti Županija, Grad Zlatar i šest zagorskih općina

Udruga osoba s invaliditetom KZŽ nabavit će novo vozilo za prijevoz svojih korisnika

Objavljeno: 10.01.2022. zagorjeinternational

Udruga osoba s invaliditetom Krapinsko – zagorske županije iz Zlatara će u sklopu projekta “Stariji nisu sami“ nabaviti novo vozilo za prijevoz svojih korisnika, javlja Radio Zlatar.

Projekt je financiran od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, a njime Udruga prevozi osobe s invaliditetom i osobe starije životne dobi s područja Zlatara i okolnih općina.

Prijevoz se u većini slučajeva organizira za potrebe odlaska liječniku, do banke, pošte, FINE, općinskog suda ili u svrhu nabave osnovnih životnih potrepština, a zbog lošeg stanja postojećeg vozila, Udruga je zaključila Sporazum o sufinanciranju nabave novog, kojeg će dijelom sufinancirati i Krapinsko – zagorska županija te Grad Zlatar, svaki s po 50.000 kuna, te općine Hrašćina, Konjščina, Lobor, Mače, Mihovljan i Zlatar Bistrica, svaka s iznosom od 8743 kuna. Partner u projektu je udruga “Kućna pomoć“ iz Lobora, a provedba ovog programa od velike je pomoći korisnicima koji nisu u mogućnosti organizirati si vlastiti prijevoz.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba