Ima veći IQ od Einsteina

Barnaby Swinburn (12) iz Bristola službeno je najpametnije dijete na svijetu

Objavljeno: 06.01.2022. zagorjeinternational

Barnaby Swinburn (12) iz Bristola službeno je najpametnije dijete na svijetu. Naime, kako piše Index.hr, ovaj je britanski školarac dobio maksimalnu ocjenu na testu Mense za dječaka svoje dobi – 162, dok je Albert Einstein imao IQ 160.

Na jednom je testu svrstan među jedan posto najboljih, dok je na drugom svrstan među najboljih četiri posto. Primljen je u klub pojedinaca s visokim kvocijentom inteligencije.

– Matematika je nešto u čemu se Barnaby oduvijek isticao jer uživa, a polaganje Mensinog testa bila je njegova ideja. Ne tjeramo ga ni na što, on je sve svoje odluke o tome sam donosio. Ne moramo ga čak ni pitati da piše zadaću iz matematike jer uživa u tome pa je svejedno piše. Kad smo doznali njegov rezultat na testu, bila sam jako zadovoljna zbog njega, a i on je bio jako uzbuđen – rekla je dječakova majka.

Kada je imao samo četiri godine, nije mogao zaspati jer je pokušavao izračunati koliko je sekundi u satu. Sanja o studiranju na sveučilištu Oxford i želi postati računalni programer.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba