Proračun Općine Hrašćina za 2022. godinu iznosi 12,3 milijuna kuna

U planu je uređenje šumskog puta Maretić – Vrbovo – Husinec, rekonstrukcija Doma kulture i izgradnja društvenih domova

Objavljeno: 31.12.2021. zagorjeinternational

Općinsko vijeće Hrašćine izglasalo je proračun koji će za 2022. godinu iznositi 12.300.000 kuna, a uz proračun, vijeće je donijelo i Program građenja komunalne infrastrukture, vrijedan gotovo devet milijuna kuna, a za koji je najveći dio sredstava planiran iz EU fondova i drugih natječaja, piše Radio Stubica.

Od većih projekata, planirano je uređenje šumskog puta Maretić – Vrbovo – Husinec u vrijednosti 1,35 milijuna kuna te rekonstrukcija zgrade Doma kulture u Trgovišću u vrijednosti 3,8 milijuna. Planira se i izgradnja društvenih domova u Kraljevcu i Hrašćini, rekonstrukcija Parka Trgovišće, kao i izgradnja dječjih igrališta.

Općina planira i uređenje parkirališta ispred vijećnice i Doma zdravlja u vrijednosti 400 tisuća kuna, asfaltiranje nerazvrstane ceste Rogini – Žugci (milijun kuna) te izgradnju nogostupa uz Područnu školu Hrašćina.

Također, plan je obnoviti i pilove sv. Marka i Presvetog Trojstva te Mlin Tomašković, a želja je urediti i Edukativni centar “Vidikovac“, stoga se iduće godine planira kupnja zemljišta i izrada projekte dokumentacije. (ZI)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba