Zagorci pripremili jela dostojna finala, ali žiri je najviše oduševila Ivana Bačić iz Dubrovnika

Mario svojim gulašem u Pažaninu probudio emocije, Petra napravila ukusnu zagorsku pašticadu, a Vjekoslav dokazao da mu idu slastice

Objavljeno: 31.12.2021. zagorjeinternational

Blagdanski specijal popularnog kulinarskog showa “Tri, dva, jedan – ho,ho,ho“ sinoć je dobio pobjednicu – Dubrovčanku Ivanu Bačić iz tima Škerac. Smijeha, dobrog raspoloženja i emocija nije nedostajalo.

U finalu je kuhalo devet kandidata iz tri tima, a svaki je kandidat kuhao sam za sebe jer su se timovi razdvojili. Kuhalo se 90 minuta, pa je tako svatko samostalno trebao pripremiti jedno svečano glavno jelo ili desert, piše RTL.hr.

Zagorec Mario Krog odlučio je pripremati juneći gulaš sa štercom – jelo koje je specijalitet njegove bake.

– Probudio si u meni emociju i hvala ti na ovom gulašu. Ovo je prekrasno, podsjeća me na moju baku – komentirao je Pažanin.

Petra Brodar iz tima Zagorci pred žiri je donijela svinjski lungić u umaku s domaćim njokima – zagorsku pašticadu. Špiček je rekao da je umak fin, njoki dobri, s malom zamjerkom oko odabira mesa, a Pažanin dodao da zagorska pašticada po svemu štima.

Zagorec Vjekoslav Flegar pripremio je čokoladnu tortu s kremom od naranče, koju je pohvalila Klemenčić, kazavši da se radi o karakterističnoj torti od naranče i čokolade, a da njemu slastice idu.

Pobjednica Ivana žiriju je poslužila desert ružin cvijet. Kolač je to od čokolade, oraha, naranče i ružine vodice.

– Izvukla je Dubrovnik i Mediteran na najbolji mogući način, prekrasan kolač, prekrasno isprezentirano i napravljeno s ljubavlju –  pohvalio je Pažanin jelo, pa od sreće zbog bogatstva okusa zagrlio Ivanu.

Stručni žiri u sastavu Tomislav Špiček, Željka Klemenčić i Ivan Pažanin kandidate nisu ocjenjivali, već su odluku o pobjednici donijeli na samom kraju, izdvojivši među superfinalistice, uz Ivanu, i Šibenčanku Dušku, koja je pripremala aromatičnu tortu od čokolade i naranče, a koja je oduševila Špičeka.

– Biti najbolja ispred svih tih vrhunskih ljudi je nevjerojatno, razmišljam o ponosu moje mame i djece. No, nitko nije ovdje došao radi pobjede ni nagrade, a uskoro ćemo u Dubrovniku održati jednu humanitarnu večeru i ovaj Prima poklon bon od 15.000 kuna će ići nekome kome zaista treba – kazala je pobjednica Ivana, kojoj su potekle i suze radosnice.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba