Konačno izglasan proračun Općine Bedekovčina za 2022. godinu - iznosi 39,8 milijuna kuna

Načelnik Ban odbio sve osim jednog od ukupno 28 amandmana, većina u Vijeću ga “poklopila“

Objavljeno: 29.12.2021. zagorjeinternational

Po završetku višesatne rasprave na sjednici održanoj u utorak, većinom glasova konačno je donesen proračun Općine Bedekovčina za 2022. godinu, koji će iznositi 39,8 milijuna kuna. Podsjetimo, sjednica Općinskog vijeća je prošlog tjedna prekinuta, kada je petero vijećnika iz redova većine odlučilo napustiti sjednicu.
Sjednica je u utorak nastavljena tamo gdje je stala, a to je raspravom o amandmanima kojih je ovog puta bilo 28, gotovo duplo više nego prije, kada ih je bilo 17, javlja Radio Stubica.
Načelnik Darko Ban odbio je sve osim jednog, međutim, većina je amandmane prihvatila i uvelike promijenila neke stavke u proračunu. Načelnik se požalio da zbog smanjenja određenih stavki neće biti u mogućnosti raspisati natječaje ili neće imati dovoljno sredstava. Iako se s većinom prijedloga slagao, pojasnio je kako se ne slaže s načinom na koji se sredstva preraspodjeljuju.
Predsjednik vijeća Marko Ocvirek rekao je da je stavke moguće korigirati rebalansom, a da većina želi provesti svoje ideje i ispuniti obećanja koja su dali biračima. Dodao je da se u proračunu prvenstveno htjelo osigurati sredstava za odluku o povećanju sufinanciranja boravka djece u vrtiću, a gdje je udio roditelja smanjen na 32,5 posto, dok je udio Općine povećan na 67,5 posto.
Sredstva za projekt uređenja vatrogasnog doma u Bedekovčini također su bila u fokusu, a posebna rasprava vodila se oko micanja projekta gradnje groblja u Poznanovcu iz proračuna te preusmjeravanje tih sredstava u druge stavke. Donesena je i odluka o imenovanju Vesne Šaronje ravnateljicom Općinske knjižnice, a vijeće je podržalo i kapitalnu pomoć komunalnom poduzeću za nabavu traktora.
Po završetku sjednice, načelnik Ban je rekao da su vijećnici i ovoga puta pokazali neznanje i nesnalaženje, dok je predsjednik Vijeća Ocvirek rekao da su amandmanima dotaknuli manje od 10 posto proračuna, kojeg su ujedno oplemenili kako bi obuhvatili sve glavne segmente za razvoj Bedekovčine.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba