Proračun Gornje Stubice za 2022. godinu 'težak' 29,4 milijuna kuna

KRIZMANIĆ: Planira se više kapitalnih projekata, poput izgradnje sportskog centra, reciklažnog dvorišta te cestogradnje

Objavljeno: 27.12.2021. zagorjeinternational

Na četvrtoj sjednici Općinskog vijeća Gornje Stubice održanoj prošlog četvrtka, vijećnici su jednoglasno usvojili proračun za iduću godinu, a on će iznositi 29,4 milijuna kuna, piše Radio Stubica.

Načelnik Jasmin Krizmanić otkrio je da se u idućoj godini planira niz većih projekata, koji se prijavljuju na razne fondove, a o prolasku na natječajima ovisi njihova realizacija te konačno ostvarenje prihoda i rashoda proračuna. Planira se izgradnja i rekonstrukcija Sportskog centra, izgradnja reciklažnog dvorišta, projektiranje ceste Sekirevo Selo-Karivaroš, klizišta, nastavak održavanja cesta za što je predviđeno 1.800.000 kuna, održavanje javne rasvjete te niz drugih manjih komunalnih akcija.

Načelnik je otkrio i da na području općine ima 176 kilometara nerazvrstanih cesta što je iznimno velika površina koja je financijski zahtjevna za održavanje, a nastavit će se i s izdvajanjima za udruge, kulturu, sport i mlade, pa tako Općina očekuje još dio novca i za vrtić, čija je puna cijena bila 19,6 milijuna kuna, a do sada je dobiveno samo 3.750.000 kuna. Općina se zbog toga dugoročno zadužila s devet milijuna kuna, a kratkoročno s dva milijuna koji će biti otplaćen za par mjeseci, dok će se dobivanjem još jednog dijela novca za vrtić, smanjiti  dugoročno kreditno zaduženje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba