Kako ispeći savršene vanilin kiflice?

Evo kako izbjeći pogreške koje najčešće radimo

Objavljeno: 19.12.2021. zagorjeinternational

Mnogima božićni blagdani ne mogu proći bez vanilin kiflica, ali često pripremiti ove malene tradicionalne kolačiće zadaje nam muke. Previše lomljivi ili pak prečvrsti? Evo savjeta kako izbjeći te probleme.

Portal Miss 7 savjetuje da se za postizanje čvrstog i kompaktnog tijesta, preporučuje omotati ga prozirnom folijom i tako omotanog  ostaviti sat vremena u hladnjaku. Za dodatnu sigurnost, oblikovane kiflice prije pečenja možete ponovno staviti u hladnjak. Dodatni savjet je da kiflice oblikujete što sitnije.

Preporučljivo ih je peći na 180 Celzijevih stupnjeva, veoma kratko, otprilike 10-ak minuta. Kad vrhovi postanu malo tamniji, to je znak da su vaši omiljeni kolačići spremni za izvaditi iz pećnice. Kad se izvade iz pećnice, kiflice su još uvijek malo mekane, no otvrdnu za nekoliko minuta.

Ispečene kiflice ne smiju se odmah po vađenju iz pećnice dirati i slagati u posude jer vruće kiflice su lomljive. Kada se malo ohlade, uvaljajte ih u mješavinu vanilin šećera i šećera u prahu.

 Tijesto:

·       30 dekagrama brašna

·       20 dekagrama putra

·       15 dekagrama sitno mljevenih oraha

·       10 dekagrama šećera

·       1 cijelo jaje

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba