U Mjesecu borbe protiv ovisnosti zagorska policija provodila pojačane kontrole

Policijski službenici ‘ulovili’ 55 pijanih vozača, a dva su bila pod utjecajem droga

Objavljeno: 18.12.2021. zagorjeinternational

Policijska uprava krapinsko-zagorska je u sklopu obilježavanja “Mjeseca borbe protiv ovisnosti“, od 15. studenoga do 15. prosinca, provela niz preventivnih i preventivno-represivnih aktivnosti na području cijele županije.

Policijski službenici su u to vrijeme pojačano kontrolirali vozače u cestovnom prometu u dijelu testiranja vozača na prisutnost alkohola i droga u organizmu, a ukupno je kontrolirano 668 vozača motornih vozila.

Kod 55 vozača zabilježena je nedozvoljena koncentracija alkohola u organizmu, dok je u dva slučaja dobiven pozitivan nalaz na prisutnost droga u organizmu vozača. U dijelu aktivnost vezanih uz suzbijanje dostupnosti i ponude droga na području Policijske uprave krapinsko-zagorske policijski službenici zaplijenili su 46,71 grama marihuane.

Provedenim aktivnostima javnost se htjelo upoznati s problemom zlouporabe sredstava ovisnosti, posebice alkohola i droga, a aktivnosti su većinom bile usmjerene na mlade te njihove roditelje, kako bi se potaknulo sve subjekte u društvu na aktivnu borbu protiv ovisnosti kroz zajedničke aktivnosti za uspješno suprotstavljanje ovom ozbiljnom problemu današnjice.

U sklopu aktivnosti, policijski službenici za prevenciju održali su osam radionica s učenicima osmih razreda u pet osnovnih škola u sklopu nacionalnog preventivnog projekta “Zdrav za 5”, u cilju jačanja njihove osobnosti i njihovog negativnog odgovora na konzumiranje sredstava ovisnosti.

Policijska službenica za prevenciju Andreja Jurić sudjelovala je i na javnoj tribini Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, na temu “Nove paradigme u odgoju djece“, s posebnim osvrtom na prevenciju ovisnosti, uz ravnateljicu škole Božicu Šarić, pedagoginju Moniku Antunović te Martinu Keča, socijalnu radnicu Centra za socijalnu skrb Zabok. 

Foto: PU KZŽ

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba