Proračun Općine Konjščina za iduću godinu iznosit će 30,1 milijun kuna

NAČELNICA KROK: Proračun je uravnotežen i predstavlja ono na što se treba fokusirati idućih godina

Objavljeno: 18.12.2021. zagorjeinternational

Općinsko vijeće Konjščine usvojilo je proračun za iduću godinu, koji će iznositi 30.179.595 kuna, piše Radio Zlatar.
Načelnica Anita Krok  kazala je da je proračun uravnotežen te da predstavlja ono na što se treba fokusirati idućih godina, jer je nemoguće sve realizirati u idućoj godini. S obzirom na to da na zadnjem natječaju 7.4.1. nisu prošli, i dalje u planu ostaju Vatrogasni dom u Galovcu te sportski tereni Nogometnog kluba Sloga, a u proračun su uvrštene i stavke za školsku sportsku dvoranu, energetsku obnovu zgrade starog restorana, asfaltiranja nerazvrstanih cesta za koje su već potpisani ugovori, izradu projektne dokumentacije za nogostup prema Sušobregu, županijsku cestu prema Batini, spojnu cestu prema Klimnu i prema Husincu te cestu prema Gornjoj Konjščini.
Općinu u narednom razdoblju očekuju dosta velike obaveze, stoga, iako je bilo planirano da se općinski prirez smanji s 10 na pet posto, to ipak nije bilo moguće jer do 6. travnja trebaju platiti 1,3 milijuna kuna penala za Dječji vrtić, a dodatne velike troškove mogli bi stvoriti i potencijalni sporovi sa Solidom i Hrvatskim inženjerskim savezom.
U proračunu je planirano i oslobođenje poduzetnika od plaćanja poreza na potrošnju od 3 posto, a Krok je kazala da će, ako će se proračun dobro puniti, možda prirez moći smanjivati drugom polovicom godine. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba