Sastanak varaždinskih braniteljskih udruga i župana

STRIČAK: Ove smo godine imali niz obljetnica – sve smo odradili dostojanstveno i s pijetetom

Objavljeno: 17.12.2021. zagorjeinternational

S obzirom na to da je ove godine svečano obilježena trideseta godišnjica Dana oslobođenja grada Varaždina te Dan branitelja Varaždinske županije, župan Anđelko Stričak održao je sastanak s predstavnicima braniteljskih udruga, kako bi im zahvalio na suradnji, te im je tom prigodom poželio ugodne i mirne nadolazeće božićno – novogodišnje blagdane.
– Ove smo godine imali niz obljetnica, od svečanog obilježavanja Dana oslobođenja grada Varaždina i Dana branitelja Varaždinske županije, do obilježavanja operacije Orkan u Novskoj, obljetnice pokušaja proboja za Vukovar u Jarmini pa sve do tridesete godišnjice borbe za oslobođenje Vukovara. Također, ove je godine otkriven i spomenik u znak sjećanja na 37 poginulih i nestalih policajaca Policijske uprave Varaždin, odnosno pripadnika Specijalne jedinice “Roda“ Varaždin i drugih ustrojstvenih jedinica. Sve smo odradili dostojanstveno i s pijetetom, a upravo nam sastanci služe kako bismo dogovarali i događanja, ali i razgovarali o problemima s kojima se susreću udruge – rekao je župan Stričak.
Koordinaciji je nazočio i upravitelj Zavoda za znanstveni rad Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Varaždinu Vladimir Huzjan, koji je istaknuo kako je u pripremi izrada knjižice koja će se izdati povodom 30. godišnjice oslobođenja grada Varaždina i 30 godina od međunarodnog priznanja RH.
– To će biti jedna zanimljiva knjižica s mnogo zanimljivih podataka, ali i s mnogo lijepih fotografija – rekao je Vladimir Huzjan.
Koordinaciji je nazočila i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvenu zaštitu, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje Ljubica Božić, kao i  Snježana Hunjet iz Ministarstva hrvatskih branitelja – Područni odjel Varaždin.
Predsjednik varaždinske podružnice Udruge ratnih veterana 1. gardijske brigade “Tigrovi” Tomislav Kranjčec, u ime svoje udruge, predao je županu zahvalnicu kao mali znak pažnje za pomoć i podrške radu same udruge.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba