Velik dio sredstava osiguran je za dovršetak aglomeracije, komunalnu infrastrukturu, turističke sadržaje i igrališta

Jednoglasno usvojen proračun Općine Vinica za 2022. godinu – iznosi 15,3 milijuna kuna

Objavljeno: 16.12.2021. zagorjeinternational

U ponedjeljak je održana četvrta sjednica Općinskog vijeća Vinice, na kojoj je, između ostaloga, jednoglasno prihvaćen prijedlog proračuna za iduću godinu.
Proračun iznosi 15.371.685 kuna, a veliki dio sredstava iz proračuna osiguran je za dovršetak aglomeracije, uređenje komunalne infrastrukture, turističke sadržaje, dječja i sportska igrališta, zaštitu i očuvanje kulturnih dobara te subvencije poduzetnicima i poljoprivrednicima.
Uz to, kako kažu iz Općine, proračun je generalno namijenjen brizi o građanima od rođenja pa do zrele dobi, kroz potpore za novorođenčad, financiranje odvoza kanti za pelene, sufinanciranje vrtića, osnovnoškolskog obrazovanja, autobusnog prijevoza učenika srednjih škola. Također, namijenjen je i za novčane potpore učenicima srednjih škola i studentima, za nagrade povodom završetka studija, sufinanciranje energetskih obnova kuća, sufinanciranje kupnje kuća na području općine, brigu o socijalno ugroženima te za uskrsnice i božićnice za umirovljenike.
Sjednici su nazočili svi vijećnici, a uz proračun, jednoglasno su prihvaćeni i svi popratni programi, kao i projekcije proračuna za 2023. i 2024. godinu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba