Za potrebe veleposlanstva Republike Hrvatske u Vatikanu

Hrvatska u prestižnoj rimskoj četvrti kupuje stan za 905 tisuća eura

Objavljeno: 10.12.2021. zagorjeinternational

Za potrebe veleposlanstva Republike Hrvatske u Vatikanu, u prestižnoj rimskoj četvrti “Parioli“ će se, prema suglasnosti kojeg je Vlada dala Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, kupiti stan, a riječ je o 246 kvadratnih metara prostora u zgradi na trećem katu s parkirališnim mjestom u podzemnoj garaži te podrumom, piše Index.hr.  

Spomenuti stan je u najmu veleposlanstva još od 1992. godine, a zgrada je u vlasništvu zaklade “E.N.P.A.I.A.“ koja je odlučila prodati ovaj stambeni kompleks. Najmoprimcima je ponuđeno pravo otkupa i popust od 30 posto, a cijena konkretnog stana procijenjena je na 1,2 milijuna eura. Država će ga platiti 905 tisuća eura.

Stan je svojedobno koristila Jugoslavija, bio je namijenjen i ambasadorima SFRJ-a pri Svetoj Stolici, a po raspadu bivše države ga je za Hrvatsku zadržao posljednji jugoslavenski ambasador pri Svetoj Stolici Ivica Maštruko.

Državna tajnica u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Andreja Metelko-Zgombić je rekla da se zbog ponuđenog popusta, u ovom slučaju otvorila dobra prilika za stjecanje vlasništva, a time ćemo ujedno i riješiti prostor za rezidenciju u Rimu.

Pozitivno mišljenje o ovoj odluci dalo je Državno odvjetništvo te Ministarstvo financija.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba