Odlukom Gradskog vijeća Oroslavja

Povećana cijena vrtića “Cvrkutić”, no Grad će za treće i svako sljedeće dijete boravak financirati u potpunosti

Objavljeno: 11.12.2021. zagorjeinternational

Na sjednici Gradskog vijeća Oroslavja, održanoj u četvrtak, donesena je nova Odluka o sufinanciranju boravka djece u dječjim vrtićima, kojom se zbog povećanih troškova, ekonomska cijena boravka u gradskom Dječjem vrtiću “Cvrkutić” povisuje s dosadašnjih 1600 na 2000 kuna po djetetu mjesečno, piše Radio Stubica. Odluka će se primjenjivati od 1. siječnja iduće godine.
Grad će za prvo dijete cijenu boravka sufinancirati s 1200 kuna, pa će tako roditelji plaćati 800 kuna, što je 160 kuna više nego do sad. Za drugo dijete Grad će plaćati 1600 kuna, tako da će roditelji morati izdvojiti 400 kuna, dok za treće i svako sijedeće dijete, boravak u vrtiću Grad financira s punom cijenom.
Grad će u tim iznosima sufinancirati boravak djece s područja grada i u svim drugim vrtićima, pa će konačna cijena koju će u tim vrtićima platiti roditelji ovisiti o ekonomskoj cijeni tog vrtića, no ipak postoji jedan uvjet za sufinanciranje od strane Grada, a to je da su svi kapaciteti Gradskog vrtića “Cvrkutić” popunjeni.
Donesena je i odluka kojom se vraća ranije ukinuti porez na potrošnju, a gradonačelnik Viktor Šimunić pojasnio je da su se na to odlučili zbog loše financijske situacije te da će se ponovno uvođenje poreza pokušati kompenzirati time da će se sva prikupljena sredstva od tog poreza, usmjeriti na organizaciju različitih manifestacija. Očekuje se da će se prikupiti od 200.000 do 300.000 kuna godišnje. Odluka će stupiti na snagu 1. siječnja iduće godine

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba