Kao i do sada

U crkve će se i dalje moći ulaziti bez COVID potvrda

Objavljeno: 09.12.2021. zagorjeinternational

Iako su obavezne na brojnim mjestima, COVID potvrde vam ipak neće trebati za ulazak u crkvu. Tako je bilo do sada, tako će biti i tijekom, ali i nakon božićnih blagdana. Biskupi su, u skladu s mjerama stožera, na susretu s premijerom Andrejem Plenkovićem podržali uporabu COVID potvrda, a upravo se to navodi kao razlog zašto su izbjegli uvođenje COVID potvrda u crkve.

Da uopće nije bilo govora o uvođenju COVID potvrda u crkve i da na susretu Stalnoga vijeća HBK i premijera nitko ništa nije uvjetovao, za Večernji.hr je komentirao izvor s crkvenog vrha. Usput su dodali da na snazi i dalje ostaju stare epidemiološke mjere koje uključuju održavanje razmaka od dva metra, nošenje maske, dezinficiranje ruku, ne korištenje blagoslovljene vode na ulazu u crkvu te pričest na ruku umjesto na jezik.

Izvor je potvrdio i da su mjere u okolnim zemljama mnogo strože, pa se tako u Sloveniji ne može u crkvu bez COVID potvrde, a isti slučaj je i u Vatikanu. U Austriji u kojoj trenutno vlada ‘lockdown’ za necijepljene, crkve i vjerski objekti nisu zahvaćeni mjerama, ali su Austrijski biskupi sami pooštrili mjere i tako je sada ulazak u crkvu moguć samo s “FFP2“ maskom.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba