Centralni motiv je Hrvatsko zagorje

“DODIR LJEPOTE I DUHOVNOSTI”: Ovog četvrtka u krapinskoj Galeriji otvara se izložba Zvonimira Šepata

Objavljeno: 28.11.2021. zagorjeinternational

U Galeriji grada Krapine će se u četvrtak u 18 sati otvoriti izložba slika i skulptura “Dodir ljepote i duhovnosti“ umjetnika Zvonimira Šepata. Centralni motiv ove izložbe bit će Hrvatsko zagorje, čije krajolike umjetnik prikazuje u jednom od najcjelovitijih slikarskih opusa.
U slikarstvu Šepat inače stvara djela različitih tematika i tehnika, pa je tako slikao cikluse uprizorenja mora i mediteranskog raslinja, ali i figurativne kompozicije na pragu metafizičkog. Također, naslikao je i brojne vedute Zagreba, a posebno su zanimljiva njegova djela s motivima kršćanske ikonografije.
U skulpturi se izražava u kamenu, keramici i drvu, a interpretira pretežno sakralnu tematiku, što će također biti prikazano i na ovoj izložbi.
Na otvorenju će o autoru i djelima govoriti kustos Stanko Špoljarić, a izložba će ostati otvorena do 31. prosinca. Financijski je potpomognuta od strane Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, a ulaz je moguć uz predočenje EU digitalne COVID potvrde ili drugog odgovarajućeg dokaza o cijepljenju, preboljen, odnosno testiranju. (vh)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba