Loborska Udruga Sveta Ana i ove godine organizira hvalevrijednu humanitarnu akciju:

Budite i vi “Božićna vila”, darujte jedno od 150 djece iz socijalno ugroženih obitelji

Objavljeno: 21.11.2021. Alen Brodar

Već četvrtu godinu zaredom, loborska Udruga Sveta Ana organizira humanitarnu akciju “Božićna vila” u sklopu koje će darivati čak 150 djece iz socijalno ugroženih obitelji.

Potaknuti velikim odazivom i interesom prethodnih godina, ali i neizmjernom srećom na licima djece, Udruga Sveta Ana i ove je godine pokrenula hvalevrijednu humanitarnu akciju u koju će uz djecu iz Udruge biti uključeno čak osam osnovnih škola. Riječ je o osnovnim školama Franje Horvata Kiša Lobor, Ante Kovačića Zlatar, Mače, Zlatar Bistrica, Ljudevit Gaj Mihovljan, Konjščina, Budinščina i Bedekovčina.

Odabir rednog broja

Kako je pojasnila predsjednica Udruge Mateja Posarić, kako bi građani postali “Božićna vila” sve što je potrebno je odabrati redni broj djeteta kojem ćete uljepšati nadolazeće blagdane. Možete im pokloniti slatkiše, igračke, odjeću, školski pribor, a predsjednica Posarić naglasila je kako i najmanji poklon izmami najveći osmijeh na dječja lica.

– Ova ideja protekla je iz neformalnog razgovora kojeg smo na kraju proveli u djelo. S obzirom da stvarno postoje oni koji nažalost neće provesti blagdane u obilju, odlučili smo im barem malo uljepšati ovo božićno vrijeme i razveseliti ih s malim znakovima pažnje – rekla je Posarić.

Naglasila je kako su ravnatelji osnovnih škola oduševljeni samom inicijativom te uvijek presretni prikupljaju popise djece kojima je ovo zaista potrebno.

– Fokus je na tome da su to djeca koja ne očekuju ništa, a svaki ih poklon razveseli. Ne znam kojim bih riječima opisala njihovo oduševljenje – poručila je predsjednica Posarić i pojasnila kako je na svakom pojedincu da sam odluči što će pokloniti.

Prethodnih godina odaziv je bio velik, a pokloni su dolazili iz cijele Krapinsko-zagorske županije te susjednih županija i gradova, ali i iz inozemstva, pa organizatori vjeruju da će i ove godine biti dovoljno velik kako bi svih 150 djece dobilo svoje darove.

Da je riječ o jednoj zaista hvalevrijednoj akciji, potvrdila je i načelnica Lobora Ljubica Jembrih naglasivši kako uvijek rado sudjeluju u svim aktivnostima koje Udruga provodi, a suradnja je i više nego dobra.

Rok za predaju

– Udruga Sveta Ana je nositelj velikog broja aktivnosti u našoj Općini i redovito prepoznaje potrebu za humanitarnim djelovanjem. Velika je važnost djelovanja ovakvih i sličnih udruga, a u ovoj prekrasnoj akciji Udruga pomaže našim najpotrebitijim mališanima koje ujedno i od malih nogu uči kako da izrastu u dobre ljude velikog srca – kazala je načelnica Jembrih, uz poziv svim građanima na uključivanje u ovu akciju.

Rok za predaju poklona je 21. prosinac, a djeci će se uručiti zadnjeg dana nastave.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba