PRESS STOŽERA: Napravljen plan za ponovnu aktivaciju Arene

Beroš: Obiteljski liječnici su obvezni pozvati na cijepljenje sve starije od 65 godine koji nisu cijepljeni

Objavljeno: 29.10.2021. zagorjeinternational

Nakon posljednje održane prije mjesec dana, upravo je održana press konferencija Nacionalnog stožera civilne zaštite, gdje je kao glavna vijest odjeknula Beroševa izjava da će obiteljski liječnici početi zvati na cijepljenje osobe starije od 65 godine, piše Index.hr.

– Naš cilj je zaštititi naše starije, osobe preko 65 godina. Donijeli smo odluku o raspodjeli rada za obiteljske liječnike. 40 posto naših sugrađana koji su stariji od 80 nije cijepljeno. Onima koji su stariji od 65 godina, njih 31,3 posto nije cijepljeno. 267.176 naših sugrađana je to. To su najizloženije osobe. Stoga je od osnovnog značaja doći do tih bolesnika. Obiteljski liječnici su obvezni u roku od 15 dana pozvati sve pacijente u dobi iznad 65 godine, a koji nisu cijepljeni, a to jedino mogu oni zbog GDPR-a, moraju ih nazvati i komunicirati situaciju oko cijepljenja, Ako ne uspiju, u daljnjem roku od 30 dana moraju obavijestiti naše starije sugrađane o cijepljenju. To činimo da spasimo sve koje spasiti možemo. Apeliram na sve starije sugrađane da otvore patronažnim sestrama i da se jave svojim liječnicima. Cijepljenje spašava živote – rekao je Beroš i dodao kako smo do jučer bili zemlja ‘šampion’ turizma na Mediteranu, a danas smo na pobjedničkom platou što se tiče četvrtog vala pandemije.

Podsjetimo, danas brojimo 4392 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a preminulo je 26 osoba. Beroš je istaknuo i planove koji će se provoditi ako se brojke neće smirivati.

– U tijeku su pripreme bolničkog sustava na krizu. Jučer smo najavili da smo povećali kapacitete bolničkog liječenja. Uveli smo obvezu svakodnevne komunikacije između izvanbolničke i bolničke Hitne. Ne znamo što nas čeka, i moramo biti pripravni. Zato je napravljen plan i za aktivaciju Arene – dodaje.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba