Ove subote u Mariji Bistrici završnica Recitala “Josip Ozimec“

Stručni žiri od ukupno 218 pristiglih radova, izabrao njih 59 za objavu u zborniku

Objavljeno: 29.10.2021. zagorjeinternational

Ove će se subote, u organizaciji Radija Marija Bistrica, u Svetištu Majke Božje Bistričke održati 23. duhovno – refleksivni Recital “Josip Ozimec“.


Recital je s godinama postao tradicionalna kulturno – književna manifestacija koja se održava krajem listopada, a na kojoj sudjeluju autori iz cijele Hrvatske, s pjesmama na svim narječjima hrvatskog jezika. S obzirom na to da je natjecateljskog karaktera, dodjeljuju se po tri nagrade za svaki jezični izričaj, a odabrane pjesme izvedene na završnoj svečanosti ocjenjuje i publika.
Svaki je recital, pa će tako biti i ovog puta, popraćen i u tiskanom izdanju Zbornika “Došel bum v Bistricu”.
Ove je godine prijavljeno 218 radova 54 autora, od toga 83 na kajkavskom, 113 na standardnom i 22 na čakavskom narječju.


U sastavu stručnog suda su Ivo Kalinski, Ivančica Tomorad i don Anton Šuljić, koji su odabrali 59 radova za objavu u zborniku, te 24 rada koji će se izvoditi na svečanoj završnici u Dvorani Božjeg milosrđa s početkom u 17 sati.
Stihove će kazivati Jelena Januš-Grbić i Josip Klapač, a održavanje recitala prilagođeno je i epidemiološkim mjerama, uz prijenos na Facebooku Svetišta.
U glazbenom programu nastupit će Božja Slava Band. (ZI)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba