Osnovna i Srednja škola Zlatar pokrenule zajednički projekt “Robotika – veliki za male“

Srednjoškolci će uz svoje mentore podučavati osnovnoškolce programiranju i osnovama robotike

Objavljeno: 26.10.2021. zagorjeinternational

U svrhu poticanja i razvijanja interesa učenika za znanost, tehnologiju i inženjerstvo, Osnovna škola Ante Kovačića Zlatar i Srednja škola Zlatar ove su školske godine krenule sa zajedničkim projektom pod nazivom “Robotika – veliki za male“, piše Radio Zlatar.

Uz mentorstvo svojih profesorica i profesora, srednjoškolci će osnovnoškolce podučavati programiranju i osnovama robotike. Nositeljice projekta iz OŠ su učiteljice informatike Nina Posarić i Nikolina Hršak, a suradnici na projektu iz SŠ Zlatar su profesorica Vesna Pisačić i profesori Stjepan Pisačić, Bojan Rogina i Krešimir Varga, uz članove grupe “Robotika“ i “Prometna logistika“.


Radionice će se tijekom godine naizmjenično održavati u obje škole, a prva je održana u ponedjeljak u SŠ. Tom je prilikom sudionike pozdravio v.d. ravnatelja Mladen Pavetić, istaknuvši pritom važnost računalnog programiranja i robotike u suvremenom svijetu.


Ravnatelj OŠ Zlatar Marijan Posarić izrazio je zadovoljstvo pokretanjem ovog projekta koji, prema riječima ravnatelja Posarića, ima sve preduvjete da postane trajnim. Inače, obje škole već nekoliko godina u suradnji s Fakultetom elektrotehnike i računarstva iz Zagreba organiziraju jednodnevne radionice robotike. (ZI)  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba