KAKVO PRIZNANJE: Muzej krapinskih neanderalaca u Ateni proglašen najboljim muzejem u Europi!

SABOL: Ovo dokazuje da Krapina ima najbogatije i najvažnije nalazište u Europi, s predivnim muzejem, u kojeg hrle stotine tisuća posjetitelja iz cijelog svijeta

Objavljeno: 22.10.2021. Alen Brodar

U sklopu 14. Generalne konferencije za kulturni turizam Europe održane u grčkoj prijestlonici Ateni, dodijeljene su nagrade u šest kategorija najboljim kulturno – turističkim destinacijama Europe, a Muzej krapinskih neandertalaca osvojio je prvo mjesto u kategoriji arheoloških nalazišta i muzeja.

Jurica Sabol

– Moram istaknuti da je bilo preko 45 kandidata podijeljenih u šest različitih kategorija, a ova prestižna nagrada samo dokazuje da je itekako zaslužena, da Krapina ima najbogatije i najvažnije nalazište u Europi, zajedno s predivnim muzejom u kojeg hrle stotine tisuća posjetitelja iz cijelog svijeta. Upravo su tu važnost prepoznali kako struka iz kulture, tako i iz sektora turizma. Izrazito sam sretan i ponosan na ovu nagradu, što je došla upravo u Krapinu i što je cijela Europa ponovno čula za Krapinu i krapinskog pračovjeka – kazao nam je ekskluzivno iz Atene ravnatelj Muzeja Hrvatskog zagorja Jurica Sabol, kojem je i uručena ova prestižna nagrada.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba