ZAGOREC NA ČELU UPRAVE JANAF-a: Loborčan Stjepan Adanić izabran za predsjednika na mandat od četiri godine

USPJEŠNO NADVLADALI ‘SLOŽENO RAZDOBLJE’: “Kvalitetnim odlukama i dobrim odabirom strategije poslovanja, JANAF je dokazao da je stabilna i sigurna kompanija”

Objavljeno: 22.10.2021. zagorjeinternational

Nadzorni odbor JANAF-a u četvrtak je donio odluku o imenovanju Loborčana Stjepana Adanića za predsjednika Uprave na mandat u trajanju od četiri godine, piše Dnevnik.hr.

U JANAF-u je od 1998. godine, a nakon što je s funkcije predsjednika Uprave morao otići Dragan Kovačević, Adanić je obnašao dužnost vršitelja dužnosti čelnog čovjeka Jadranskog naftovoda.

-Iza nas je uspješno nadvladano složeno razdoblje u JANAF-u suočeno s teškom reputacijskom i poslovnom krizom. Nakon rekordne 2020. poslovne godine, i u ovoj 2021. godini nastavili smo s ostvarivanjem iznimnih poslovnih rezultata. Tijekom proteklih godinu dana zadržali smo postojeće partnere i proširili njihov krug, a redom je riječ o iznimno uglednim svjetskim integriranim naftnim kompanijama i trgovcima naftom – kazao je novoizabrani Adanić, dodavši da su svi zaposlenici predanim radom doprinijeli rekordnim poslovnim rezultatima.

-Kvalitetnim upravljačkim odlukama, dobrim odabirom strategije poslovanja i ulaganjem u odnose s partnerima, JANAF je dokazao kako je stabilna i sigurna kompanija te je zajamčena dugoročna održivost poslovanja – istaknuo je Adanić.

Stjepan Adanić rođen je 1959. godine, diplomirao je na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu 1983. godine, a na istom je fakultetu, 2012. godine, završio i postdiplomski studij. Hrvatski je branitelj, s činom brigadnog generala Hrvatske vojske. Od 1990. do 1992. godine bio je ratni gradonačelnik Varaždina te 1991. godine, predsjednik Kriznog štaba. Tada je ostvarena jedna od prvih hrvatskih ratnih pobjeda i predaja 32. korpusa JNA.

Predsjednik Republike Hrvatske Franjo Tuđman, 1991. godine imenovao ga je pomoćnikom ministra obrane i pročelnikom Vojnog kabineta predsjednika RH. Bio je glavni pregovarač o odlasku JNA iz Zagreba i Republike Hrvatske, a kasnije i glavni pregovarač o razmjenama ratnih zarobljenika. Tada je sudjelovao u oslobađanju 2500 ljudi iz srbijanskih koncentracijskih logora. Od 2007. do 2011. godine, obnašao je dužnost državnog tajnika u Ministarstvu hrvatskih branitelja, obitelji i međugeneracijske solidarnosti. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba