Stjepan Sokolić iz Mača po drugi puta izabran za predsjednika Zajednice utemeljitelja HDZ-a "Dr. Franjo Tuđman" KZŽ

“Ovo je velika čast, obaveza, ali i nagrada za sve ove godine koje sam proveo u najjačoj hrvatskoj stranci, koja je i državotvorna “

Objavljeno: 18.10.2021. zagorjeinternational

U Loboru je održana izborna skupština Zajednice utemeljitelja HDZ-a “Dr. Franjo Tuđman” Krapinsko – zagorske županije, na kojoj je Stjepan Sokolić ponovno izabran za predsjednika. Za potpredsjednike su izabrani Dubravko Barilar i Juraj Srebačić, dok će dužnost tajnika obavljati Nikola Pek Jug, a rizničara Ivica Crneković. Također, izabrana su i dva člana Predsjedništva – Milan Burić i Emil Sviben.

 Ujedno je održana i konstituirajuća sjednica Županijskog i Nadzornog odbora. Izabrano je i pet članova Nadzornog odbora, a na dužnost predsjednika stupio je Anđelko Hrastić.

Pomoć mlađim kolegama

Stjepanu Sokoliću ovo je inače drugi mandat na čelu Zajednice utemeljitelja HDZ-a.

– Ponovni izbor predstavlja veliku čast, obavezu, ali i nagradu za sve ove godine koje sam proveo u najjačoj hrvatskoj stranci, koja je 1990. godine potvrdila i da je državotvorna – poručio je Sokolić, uvjeren da će svojim životnim i stranačkim iskustvom mlađim kolegama moći pružiti pomoć i podršku na njihovom životnom putu i savladavanju prepreka.

Naglasio je kako je pred strankom, ali i jedinicama lokalne i regionalne samouprave važno razdoblje u kojem je bitno iskoristiti sva moguća znanja i alate kako bi iz europskog proračuna povukli što više novca.

– Pred nama je važno razdoblje u kojem ćemo moći kandidirati brojne kapitalne projekte i za njihovu realizaciju povući novac iz EU fondova te time osigurati boljitak svih građana Krapinsko – zagorske županije, općina i gradova – rekao je Sokolić.

Sa svim predstavnicima jedinica lokalne i regionalne samouprave očekuje odličnu suradnju kao i do sada.

Kvalitetni projekti

– Očekujemo da gradonačelnici i načelnici pripreme kvalitetne projekte koji će osigurati razvoj i boljitak svih krajeva Krapinsko – zagorske županije i svih naših žitelja, a mi stariji i iskusniji ćemo im u tome svakako pomoći – zaključio je Sokolić. Izbornoj skupštini su nazočili i predsjednik Nacionalnog odbora Zajednice utemeljitelja HDZ-a “Dr. Franjo Tuđman” Zdeslav Milas, gradonačelnik Krapine i novoizabrani predsjednik HDZ-a KZŽ Zoran Gregurović, načelnik Mihovljana Zlatko Bartolić, predsjednik Zajednice poduzetnika i obrtnika HDZ-a KZŽ Ratko Habus i predsjednik Zajednice branitelja HDZ-a “Gojko Šušak” KZŽ, Zdravko Vincelj.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba