Dani europske baštine u Muzeju krapinskih neandertalaca: Promocija slikovnice, radionica i stručna vodstva

Stalni postav MKN-a i nalazište pračovjeka u tri dana obišlo gotovo tisuću ljudi

Objavljeno: 13.10.2021. AB

U Muzeju krapinskih neandertalaca održani su Dani europske baštine, manifestacija kojoj je cilj predstaviti zajedničku kulturnu baštinu europskih zemalja, regija, gradova i manjih sredina. Ovogodišnja tema manifestacije “Baština za sve” potaknula je brojne muzeje, galerije i druge baštinske ustanove da organiziraju različita događanja kojima se potiču zajedništvo, suradnja, uključivost i jednake mogućnosti za sve društvene skupine.

Muzej krapinskih neandertalaca se, kao ponosni nositelj Oznake europske baštine, i ove godine uključio u manifestaciju te je od 8. do 10. listopada održan raznolik program u kojemu su sudjelovali posjetitelji različitih uzrasta i profila. Tako je u petak održana promocija slikovnice “Tko je bio Krapinko?”, u izdanju Hit teatra, autorica Matee Elezović Brdar i Ivane Sertić, a koja uz vesele stihove sadrži ilustracije Svena Klobučara, u subotu su, uz obilazak stalnog postava i Nalazišta Hušnjakovo, mladi posjetitelji imali priliku sudjelovati u radionici pod nazivom “Valovite strukture fosila”, dok su u nedjelju organizirana besplatna stručna vodstva svakog punog sata.

U periodu održavanja Dana europske baštine u Muzeju krapinskih neandertalaca, stalni postav i Nalazište posjetilo je sveukupno 968 gostiju, istaknuli su iz Muzeja.

Najnovije po kategorijama

DAMIR HABIJAN: Ova inicijativa nema politički predznak – podržavaju je različite političke opcije iz Varaždinske i Krapinsko – zagorske županije

HOĆE LI SJEVER HRVATSKE DOBITI PRVI PARK PRIRODE? U Varaždinu održan stručni skup na temu “Ivanščica, Strahinjčica, Maceljska gora i Ravna gora – park prirode RH"

DAMIR HABIJAN: Ova inicijativa nema politički predznak – podržavaju je različite političke opcije iz Varaždinske i Krapinsko – zagorske županije

Objavljeno: 26.10.2021. zagorjeinternational

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter