U Europskom parlamentu s tisućama mladih iz cijele Europe

Zagorski srednjoškolci sudjelovali na “European Youth Eventu“ u Strasbourgu

Objavljeno: 13.10.2021. zagorjeinternational

U okviru Erasmus+ projekta “Za mlade u Zagorju – djelujem i mijenjam“, mladi iz Krapinsko – zagorske županije su prošlog petka i subote sudjelovali na “European Youth Eventu“ u Europskom parlamentu u Strasbourgu.
“European Youth Event” okuplja na tisuće mladih iz cijele Europe, ali i šire, s ciljem oblikovanja i dijeljenja ideja oko budućnosti Europe. Idealna je prilika za osobe od 16 do 30 godina iz čitave Europe da osobno komuniciraju, međusobno se nadahnjuju i razmjenjuju mišljenja sa stručnjacima, aktivistima, donositeljima odluka i utjecajnim ljudima.
Ovogodišnji glavni događaj održan je pod sloganom “Budućnost je naša“. Mladi Zagorci su od petka ujutro do subote navečer u Europskom parlamentu i selu “EYE“ sudjelovali na tribinama, radionicama, sportskim aktivnostima te ostalim događajima.
Nositelj projekta “Za mlade u Zagorju – djelujem i mijenjam“ su Krapinsko – zagorska županija i Savjet mladih KZŽ, a provodi se u partnerstvu s Mrežom udruga Zagor, Srednjom školom Konjščina, Srednjom školom Oroslavje i Srednjom školom Pregrada.
Projekt financira Agencija za mobilnost i programe Europske unije. (vh)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba