Potpisan ugovor s izvođačem radova

U Konjščini započinje izgradnja više od 450.000 kuna vrijednog ‘street workout’ parka

Objavljeno: 18.09.2021. zagorjeinternational

Načelnica Konjščine Anita Krok u srijedu je s izvođačem radova, tvrtkom “Stribor oprema“ iz Bilja, potpisala ugovor za izgradnju, građevinski zahvat i opremanje sportskih građevina u vrijednosti 451.928 kuna, te se tako na terenu između betonskog i školskog igrališta kreće u izgradnju ‘street workout’ parka.
S radovima se planira započeti krajem rujna, a završetak se očekuje krajem studenoga. Radove će u iznosu od 102.488 kuna sufinancirati Ministarstvo sporta i turizma.
– Zbog apsolutnog rasta cijena u građevinarstvu, koja je i dalje nepredvidljiva i nepovoljna, iz mjeseca u mjesec cijena je veća od prvotnog troškovnika od 235.000 kuna te ćemo za realizaciju morati odvojiti 130.000 kuna više iz proračuna nego što je planirano, što stvara dodatan trošak – kazala je Krok.
Naime, nakon što su prethodno, početkom i krajem srpnja, bila provedena dva postupka javne nabave te se na njih nije javio nijedan ponuditelj, na treći provedeni postupak javila su se tri ponuditelja, među kojima je, prema zakonu, izabran najbolji, koji je dan prije potpisivanja od istog odustao. Shodno tome, prema zakonu je izabran drugi najpovoljniji ponuditelj, odnosno ranije navedena tvrtka “Stribor oprema“ iz Bilja, koji će uz podizvođače, izvršiti obveze utvrđene ugovorom. (vc) 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba