I vi možete dati svoj glas za ravnatelja Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske

Julije Domac nominiran za nagradu “Green Prix”

Objavljeno: 12.09.2021. zagorjeinternational

Julije Domac, ravnatelj Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske, nominiran je za dodjelu “Green Prix” nagrade. Nagradu dobiva osoba koja se posebno ističe u poticanju principa održivog i zelenog načina života, a bit će dodijeljena početkom listopada u sklopu Greencajt festivala.
Domac je inače jedan od pionira energetske tranzicije u Hrvatskoj. Prvi je ravnatelj Regee, jedne od najuspješnijih europskih energetskih agencija, koja je pokrenula i vodila vrijedne projekte. Domac je ujedno i kolumnist te prvi savjetnik predsjednika Republike Hrvatske za energiju i klimu u povijesti.
Od 2003. predsjednik je Fedarene – Europskog udruženja regija i energetskih agencija, te jedini “negradonačelnički” član Političkog odbora inicijative Sporazuma gradonačelnika, koja broji više od 7000 potpisnika.
Doktorirao je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva te je nagrađen i posebnom Rektorovom nagradom. Uz to, dobitnik je i Državne nagrade za znanost, primio je “Biomass Junior Award” na 2. Svjetskoj konferenciji “Biomass for Energy, Industry and Climate Protection” u Rimu, a 2005. godine i godišnju nagradu Zaklade “Hrvoje Požar”.
Autor je posebnih izdanja i recenzent radova za više svjetskih stručnih časopisa, a objavio je preko 70 znanstvenih i stručnih radova. Domac je radio i kao nacionalni direktor projekta za ‘FAO’ – Agencija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih naroda, a istaknuo se i kao voditelj projekata za IEA – Međunarodnu energetsku agenciju, bio je nacionalni koordinator projekta za “UNIDO” te konzultant na projektima za Svjetsku banku.
Svoj glas za Julija Domca možete dati ovdje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba