U Stubičkim Toplicama održava se 24. Ljetna likovna kolonija "Stubaki 2021."

20 SLIKARA SLIKA ZAGORJE: “Ovo je izuzetno važno događanje koje upotpunjuje kulturnu kartu zagorskih manifestacija na jedan drugačiji način od ostalih”

Objavljeno: 28.08.2021. zagorjeinternational

U Stubičkim Toplicama održava se 24. Ljetna likovna kolonija “Stubaki 2021.”, na kojoj se ove godine okupilo 20 umjetnika amatera i profesionalaca iz stubičkog kraja, Oroslavja, Varaždina, Zagrebačke županije i Zagreba.

Otvorenju likovne kolonije nazočila je i zamjenica župana Jasna Petek, koja je istaknula da se radi o jednoj od najprepoznatljivijih i najdugovječnijih likovnih kolonija na području Krapinsko – zagorske županije.

– Ova likovna kolonija ima dugu tradiciju u organizaciji Turističke zajednice Stubičkih Toplica, uz potporu i suorganizaciju Udruge veterana specijalne policije Baruni, a radi se o jednom spoju likovnog i umjetničkog amaterizma i profesionalizma te sudjelovanja branitelja i članova njihovih obitelji. Ovo je jedno odlično i izuzetno važno događanje koje upotpunjuje kulturnu kartu manifestacija Krapinsko – zagorske županije na jedan drugačiji, neobičniji način od onih masovnih manifestacija – rekla je zamjenica Petek, na koju se nadovezao i načelnik Stubičkih Toplica Josip Beljak, rekavši da se radi o jednoj lijepoj tradiciji u Stubičkim Toplicama, nakon koje svake godine nastaju prekrasna djela koja krasne javne prostorije u Stubakima.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba