U ovotjednoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi u organizaciji GDCK-a Zabok prikupljene 374 doze dragocjene tekućine

“Veliko hvala svima na plemenitosti i nesebičnosti“: Šest osoba darivalo je krv po prvi, a Veseljko Kralj iz Kraljevca na Sutli po stoti put

Objavljeno: 22.08.2021. zagorjeinternational

Kroz ovaj tjedan, od ponedjeljka do petka, održavale su se akcije dobrovoljnog darivanja krvi u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Zabok.

Akciji koja se održala u ponedjeljak u prostorijama Dobrovoljnog vatrogasnog društva Zabok, pristupile su 102 osobe, no pošto je zbog određenih zdravstvenih razloga, njih 10-ero, nažalost, moralo biti odbijeno, krv su darovale 92 osobe, pri čemu je jedan osoba to učinila po prvi put.

Već sljedećeg dana, u utorak, ponovno na istoj lokaciji, novoj je akciji pristupilo 98 osoba, od čega je njih 12 moralo biti odbijeno, tako da je krv darovalo 86 osoba, među kojima su bila i tri nova dobrovoljna darivatelja krvi.

U srijedu je akcija održana u prostorijama Doma kulture u Krapinskim Toplicama gdje je 36 osoba pristupilo akciji, no sakupljeno je 28 doza krvi jer je osam osoba moralo biti odbijeno, a istog je dana održana akcija i u prostorijama Pastoralnog centra u Svetom križu Začretju. Pristupila je 41 osoba, sedam ih je moralo biti odbijeno te je stoga prikupljeno 34 doza krvi, a jedna je osoba krv darovala po prvi puta.

U četvrtak je akcija ponovno bila održana u prostorijama DVD-a Zabok, a pristupilo je 96 osoba, krv ih je darovalo 76, zbog toga što njih 20 nije moglo darovati krv. Jedna je osoba postala dobrovoljni darivatelj po prvi put.

U petak, zadnjeg dana akcija dobrovoljnog darivanja krvi, održanog u prostorijama Srednje škole Bedekovčina, prikupljeno je 58 doza krvi jer od 77 osoba koje su akciji pristupile, njih 12 moralo je biti odbijeno.

Stoga, sveukupno u ovotjednom ciklusu akcija dobrovoljnog darivanja krvi u organizaciji GDCK-a Zabok, prikupljene su 374 doze krvi, a šest novih darivatelja krvi su Ivana Stakor, Jan Novak, Anita Tomek, Marta Žejinski, Monika Haldek i Gabrijela Valjavec, dok je po stoti put, krv darovao Veseljko Kralj iz Kraljevca na Sutli.-Veliko hvala svim darivateljima krvi na plemenitosti i nesebičnosti. Hvala i svim volonterima na pomoći u provedbi akcija – poručili su iz GDCK-a Zabok.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba